INTERESSE?

€ 1.275.000,- k.k.


Best – Hoefkestraat 2

Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 1.275.000,- k.k.
Adres
Hoefkestraat 2
Plaats
Best
Postcode
5681 PB
Perceel oppervlakte
8.490 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
489 m2
Aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
4
Brochure

Foto's

Meer foto's...

Informatie

Landelijk, luxe en centraal wonen middenin buurtschap De Vleut. Op het perceel staan meerdere gebouwen: de oorspronkelijk 19e eeuwse woonboerderij (later verbouwd), een atelierruimte, een binnenzwembad met sauna, een opslagloods en carports. Nabij de dorpskern van Best met al haar voorzieningen en directe uitvalswegen. Heerlijk rustig wonen maar toch heel levendig!

WOONHUIS
Begane grond:
Via een houten voordeur toegang tot de ontvangsthal. Er is een garderobe aanwezig, meterkast, een gastentoilet, een bergkast en een praktische wasruimte.

De boerderij heeft een woonkamer van circa 79 m2 aan de voorzijde. De woonkamer is voorzien van eiken draagbalken, een houtkachel en vele ramen.

De woonkeuken is voorzien van een landelijke stijl keukenmeubel met een gasfornuis, afzuigkap en vaatwasser. Vanuit de keuken toegang tot een manshoge kelderruimte, een grote werk-/slaapkamer, opkamer en een badkamer.

De deels betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel.

1ste verdieping:
Overloop met aansluitend 3 slaapkamers en een toilet.

De ouderslaapkamer is gesitueerd aan de kopse kant van de boerderij. De ruimte is voorzien van een praktische bergruimte en dakkapel. De 2 andere slaapkamers beschikken ook over een dakkapel.

ATELIER:
Het eerste bijgebouw doet momenteel dienst als een atelier. De begane grond is ingedeeld in 5 aparte ruimtes: 3 (slaap) kamers, woonkamer, keuken en een badkamer met douche en toilet. Het geheel is voorzien van een cv-installatie. Op de 1ste verdieping is een zolder aanwezig. Er is dus volop ruimte voor een multifunctionele functie.

ZWEMBAD MET SAUNA:
In het 2de bijgebouw vindt u een zwembad v.v. een zwemmachine en verwarmd door een warmtepomp, ventilatiesysteem, sauna, stoomcabine, toilet en technische ruimte (v.v. de zwembad techniek en cv-installatie). Ook is er nog een multifunctionele ruimte en aan de achterzijde van het gebouw is een dubbele garage. Het zwembad kan 8 maanden per jaar volledig worden verwarmd via de warmtepomp.

BERGRUIMTE:
Carport met extra bergruimte. Daarnaast is er nog sprake van een grote opslagloods.

BUITENRUIMTE:
Er zijn verschillende hoeken en plaatsjes met allerlei mogelijkheden rondom de woning en bijgebouwen. In het midden ligt een vijver die kan worden bijgevuld met gefilterd water. Verder is er o.a. een boomgaard, een speelveld en 2 weides.

ALGEMEEN:
Hoefkestraat 2 is een 19e eeuwse “Kortgevelboerderij”, de term waaraan de woonboerderij haar ‘cultuurhistorische waarde’ aan ontleent. Het pand beschikt over dè kenmerken die zo belangrijk zijn voor een landelijk gelegen boerderij; de half met riet gedekte kap, de kleurcombinatie en het in optimale toestand verkerend metselwerk met een lichte voeg.

MOGELIJKHEDEN:
Dit object is voor meerdere doeleinden geschikt. Ideaal bijvoorbeeld om wonen en werken te combineren, het houden van hobbydieren zoals paarden, het opzetten van een mini-camping, het atelier te gebruiken als B&B of mantelzorgwoning of om uw hobby aan huis uit te oefenen. Houd er rekening mee dat voor sommige van deze ideeën toestemming van de gemeente nodig is. Neem dan ook contact op met de gemeente voor verdere informatie over vergunningen en mogelijkheden.

BESTEMMINGSPLAN:
Het vigerende bestemmingsplan is Buitengebied Best 2021. Het deel waar de woning en bijgebouwen op staat heeft de enkelbestemming wonen. Daarbij heeft het de functieaanduiding “cultuurhistorische waarden”. Het overige terrein heeft de enkelbestemming “Tuin – Landschap”. Zie voor meer informatie het bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl of vraag dit op via de gemeente Best.

LOCATIE:
De woonboerderij is gelegen aan een fraaie landelijke weg in het buitengebied van Best middenin buurtschap De Vleut. Midden in de natuur nabij bijvoorbeeld diverse uitgezette wandelingen, Best Zoo en een natuurspeeltuin. De dorpskern van Best met al haar winkels, horeca gelegenheden en het trein station is gelegen op slechts 3 kilometer. De op-/afrit van de A2/A50/A58 is slechts 2 kilometer rijden waardoor men snel onderweg is in alle richtingen. Het centrum van Eindhoven is circa 15 kilometer rijden.

Video

plattegronden

Ligging

Contact

    Ik heb zeker interesse in deze woning.    Chat openen
    💬 Stuur ons een WhatsApp
    Hendrix & Huybregts Makelaars
    Hallo, welkom bij Hendrix & Huybregts Makelaars. Waarmee kunnen we u helpen?