Logo Hendrix & Huybregts Taxatiebureau voor een taxatie nodig in eindhoven

TAXATIE NODIG?

We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om de taxatie in te plannen.

Privacy verklaring

Illustratie taxatie nodig in eindhoven van een taxatierapport

Professioneel

Hendrix & Huybregts Taxateurs is aangesloten bij de NVM, NWWI, NRVT en Vastgoedcert.

Erkend

NWWI taxatie rapporten worden door alle geldverstrekkers en NHG (Nationale Hypotheek Garantie) erkend.

Snelheid

U ontvangt uiterlijk binnen vijf werkdagen na taxatie, maar meestal sneller, het taxatierapport.

Regio Eindhoven

Wij taxeren in een straal van circa 20 kilometer rondom Eindhoven.

Een zorgvuldige, snelle en correcte taxatie

Taxeren

Voor een taxatie bent u bij Hendrix & Huybregts Taxatiebureau aan het goede adres. Wij taxeren conform onze beroepsnormen; betrouwbaar, discreet en perfectie.

Wat doet een taxateur?

Wat een taxateur feitelijk doet is het uitspreken van een verwachting over de marktwaarde van een woning op dat moment. Voordat hij die verwachting kan uitspreken, verzamelt hij eerst allerlei informatie. Hij bezoekt de woning, loopt alle relevante gegevens na, zoals juridische zaken, onderhoud en ligging. Maar ook de afwerking en uitrusting van de woning en de kadastrale gegevens. En hij checkt de verkopen van soortgelijke woningen in de omgeving, met al hun eigen plussen en minnen. Nadat hij alle details van de woning bij elkaar gevonden en geanalyseerd heeft, taxeert de taxateur een marktwaarde. En daarmee zegt hij eigenlijk: als dit huis vandaag te koop komt en we maken er goede reclame voor, dan is de verwachting dat iemand uit de markt een hoogste bod zal doen.

Waarom moet een woning worden getaxeerd?

Als je geld gaat lenen bij de bank om een huis te kunnen kopen, wilt de bank een taxatierapport zien waarin de marktwaarde van de woning staat, ofwel voor welk bedrag de woning waarschijnlijk verkocht kan worden. Het taxatierapport geeft de geldverstrekker gedetailleerde informatie over hoe de marktwaarde van een woning tot stand is gekomen. De marktwaarde gebruikt de bank bij het bepalen van hoeveel geld hij jou wil uitlenen. Als dat bedrag lager is dan de koopsom, dan zal je als koper het verschil uit eigen zak moeten betalen. Een woning moet dus getaxeerd worden als je geld wilt lenen om het te kopen.

Wat is de geldigheid van een taxatie?

Veel geldverstrekkers hanteren een geldigheidstermijn van 6 maanden. Maar in een markt met sterke veranderingen kan behoefte ontstaan om een kortere termijn aan te houden.
Er zijn tijden geweest dat de woningprijzen in een jaar stegen met 1 á 2%. Dan is er niet zo snel behoefte aan een nieuw rapport en is het rapport lang geldig. Maar als prijzen met 12% per jaar stijgen, dan is het in beginsel mogelijk dat de waarde na een half jaar 6% achterloopt en is een update vaak wenselijk. Omgekeerd geldt dat uiteraard ook, als de huizenprijzen veel dalen.

Wat kost een taxatie?
Niet ieder taxatierapport heeft dezelfde prijs. Wij kunnen een NWWI gecertificeerd taxatierapport uitbrengen vanaf € 650,- (incl. BTW en NWWI kosten). Een uitgebreide prijslijst kunt u hier downloaden: *prijslijst*.
Illustratie taxatie nodig in eindhoven van een taxatierapport

Een taxatie aanvragen is nooit makkelijker geweest.

Bel ons

Op werkdagen tussen 09:00-17:30

Vraag direct aan

In slechts een paar klikken

Contact

taxatie@hendrixhuybregts.nl

Amalia van Anhaltstraat 4, 5616 BH Eindhoven

Chat openen
💬 Stuur ons een WhatsApp
Hendrix & Huybregts Taxatiebureau
Hallo, welkom bij Hendrix & Huybregts Taxatiebureau. Waarmee kunnen we u helpen?